www.iiiWe.com » یک سوال

 صفحه شخصی حیات اله نادری   
 
نام و نام خانوادگی: حیات اله نادری
استان: گیلان - شهرستان: رضوان شهر
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  کارشناس فنی مهندسی-پالایشگاه گازی
تاریخ عضویت:  1390/04/11
 روزنوشت ها    
 

 یک سوال بخش عمران

19

دوستان ممنون میشم در مورد این سوال نظر بدین.
که:
دلیل زیاد بودن اورلب آرماتور ردیف TOP نسبت به آرماتور ردیف BOT در چیست؟...

یکشنبه 2 مرداد 1390 ساعت 11:38  
 نظرات    
 
رابین صدیق پور 17:04 یکشنبه 2 مرداد 1390
14
 رابین صدیق پور
سلام.
چون بتن زیر آرماتور بالایی کمتر ویبره می خورد و چسبندگی کمتری دارد.
حیات اله نادری 20:26 یکشنبه 2 مرداد 1390
14
 حیات اله نادری
با سلام
جناب آقای مهندس صاحب جم
کمال تشکر را از توضیحات بسیار جامع و ارزشمند جنابعالی دارم .نکات بسیار مهمی را در این زمینه نوشتید که یادآوری و مروری برای من و بقیه دوستان شده است.شما در جواب سوال بیشتر به محاسبات آن پرداخته اید اما منظور سوال مذکور دلیل آن میباشد که استاد گرانقدر جناب آقای مهندس صدیق پور اشاره ای نزدیک به آن نموده است.
فرشید صفایی 06:19 دوشنبه 3 مرداد 1390
11
 فرشید صفایی
سلام همانطور که اقای مهندس صاحب جمع اشاره فرمودند طول وصله بسته به عوامل و شرایط متفاوت است ولی معمولا بدلیل وزن بیشتر بتن روی میلگرد پائین و در نتیجه اصطکاک بیشتر بین بتن و فولاد طول وصله در میلگردهای تحتانی کمتر میباشد
مصطفی خارکن 11:07 دوشنبه 3 مرداد 1390
11
 مصطفی خارکن
مهندس جان الان که اتصال همپوشانی در حال از رده خارج شدن است و از اتصال کوپلر استفاده می کنن
رابین صدیق پور 13:50 دوشنبه 3 مرداد 1390
11
 رابین صدیق پور
با سلام خدمت همه دوستان.
جناب آقای مهندس صاحب جمع، نظری که ارائا کردم به همین صورت در بخش شرح آیین نامه ACI آمده است.
با تشکر.
محسن امینی 14:38 دوشنبه 3 مرداد 1390
10
 محسن امینی
ضمن عرض سلام خدمت مهندسین گرامی و با احترام به نظر کلیه صاحبنظران، مطابق بخش "الف" بند 9-18-2-4-1 مبحث نهم مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمان‌های بتن آرمه) در رابطه با طول گیرایی میلگردهای کششی که عنوان می‌دارد: "ضریب موقعیت میلگردها برای میلگردهای افقی که حداقل 300 میلی‌متر بتن تازه در زیر آنها، در ناحیه طول گیرایی، ریخته می‌شوند برابر 3/1 و برای سایر میلگردها برابر یک است" می‌بایست میلگردهای فوقانی در حالتی که زیر آنها 30 سانتی‌متر بتن تازه باشد طول اورلپشان سی درصد بیشتر از میلگردهای تحتانی باشد. این موضوع در تمام موارد مشابه عمومیت داشته و به کشش و فشار و موقعیت اورلپ و ... بستگی ندارد. دلیل این امر تجمع و محبوس شدن حباب‌های هوای خارج شده در اثر ویبره زدن در زیر آرماتورهای فوقانی و کاهش چسبندگی بین آرماتور و بتن در این نواحی می‌باشد. آقای مهندس صدیق‌پور تا حدودی به این موضوع اشاره فرموده بودند.
محسن امینی 14:46 دوشنبه 3 مرداد 1390
8
 محسن امینی
در تکمیل توضیحات باید عرض شود، در تمامی سازه‌های بتن آرمه معمول اتصالات گیردار بوده و زمانی که سازه تحت اثر نیروی رفت و برگشتی زلزله قرار می‌گیرد، جهت لنگرها عوض شده و طبیعتا کشش و فشار در سطوح فوقانی و تحتانی تیرها جابجا می‌شود. لذا بخش "الف" بند 9-18-2-4-1 مبحث نهم برای کلیه آرماتورهای فوقانی که 30 سانتی‌متر بتن تازه زیر آن باشد، عمومیت دارد.
محمد محمد پور 15:13 دوشنبه 3 مرداد 1390
8
 محمد محمد پور
با سلام ازانجا که میزان بتن تازه درمحل زیر آرماتور بالائی نسبت به آرماتورتحتانی بیشتر است وبه واسطه استفاده از ویبره حبابهای حاصل ازآن به سطح بالای قالب (نزدیک لایه رویی شبکه ) هدایت می شود .این امر موجب تضعیف بتن خواهد شد. لذا در جهت تقویت میزان اورلپ حدود 30% بیشتر در نظر گرفته میشود.
حیات اله نادری 23:04 دوشنبه 3 مرداد 1390
6
 حیات اله نادری
با تشکر از همه ی دوستان
مخصوصا جناب آقای مهندس صاحب جم که زیاد تو این بعث حضور داشتن.
حیات اله نادری 23:05 دوشنبه 3 مرداد 1390
2
 حیات اله نادری
با تشکر از جناب آقای مهندس امینی
حیات اله نادری 23:41 دوشنبه 3 مرداد 1390
2
 حیات اله نادری
mamnon az jenabe mohandes mohammad por
حیات اله نادری 23:42 دوشنبه 3 مرداد 1390
2
 حیات اله نادری
از شما هم ممنونم آقای مهندس خارکن و از راهنماییتون
محسن امینی 08:31 سه شنبه 4 مرداد 1390
6
 محسن امینی
در طراحی عموما ترکیبات بار شامل زلزله حاکم می‌شوند و به صرف اینکه ساختمانی ممکن است در طول عمر خود زلزله را تجربه نکند نباید باعث غفلت از این پدیده شود. در نتیجه اگر زلزله را به عنوان بار وارده بپذیریم و ترکیبات بار آن را در طراحی اعمال کنیم یقینا جهت لنگرها عوض شده و طبیعتا کشش و فشار در سطوح فوقانی و تحتانی تیرها جابجا می‌شود (هر سطح انتخابی در تیر اصلی با تصال گیردار، یقینا در کشش قرار خواهد گرفت.). از آنجاییکه مباحث مقررات ملی ساختمان و آیین‌نامه‌های تدوین شده در ایران عمدتا مورد توجه و ملاک می‌باشد لذا توجه مهندسین عزیز را به بندهای 9-18-2-4-1 و 9-18-4-2-1 و ارتباط مستقیم طول گیرایی میلگردهای کششی( ld ) با وصله میلگردهای کششی جلب می‌کنم. در خصوص تیرچه بلوک‌ها نیز قطعا ضوابط بند 9-18-4-3 مبحث نهم (وصله میلگردهای فشاری) می‌بایست در کنار سایر موارد مورد توجه قرار گیرد لیکن با توجه به اینکه این موضوع بحث عمده مطرح شده در کارگاه‌ها بوده و عمدتا در تیرهای اصلی مطرح می‌شود لذا همان افزایش سی درصدی اورلپ میلگردهای فوقانی نسبت به طول گیرایی میلگردهای کششی کاملا صحیح می‌باشد. در خصوص مواردی از قبیل تیرچه‌ها و ... قطعا باید بندهای مرتبط آیین‌نامه ملاک قرار گیرد. با توجه به توضیحات فوق فکر نمی‌کنم عجله‌ای در کار بوده و یا همه چیز را با کشک که البته بسیار خوشمزه است یکی کرده باشم. لازم است اشاره کنم که منظور بنده از سازه‌های بتن آرمه معمول با پل متفاوت است و دلیل این امر مقایسه تعداد پلهای ساخته شده در شهرهای مختلف ایران با ساختمان‌های معمول می‌باشد.
محسن امینی 14:04 سه شنبه 4 مرداد 1390
7
 محسن امینی
300 میلیمتر بتن تازه زیر میلگردهایی که در بالا قرار می‌گیرند ریخته می‌شود پس سی درصد افزایش طول مربوط به آرماتور فوقانی است و نه تحتانی و طبیعتا افزایش اورلپ نیز به آرماتور فوقانی مربوط می‌شود و نه پایینی. بنده چندین بار اشاره کردم کشش و فشار در سطوح فوقانی و تحتانی جابجا می‌شوند. پس همواره می‌توان یک سطح را کششی فرض کرد و ضوابط مربوط به آن را اعمال نمود. به این معنا که اورلپ سطح پایینی بر مبنای میلگرد کششی محاسبه شده و اورلپ بالایی نیز به همین شکل ولی با سی درصد افزایش. لازم به ذکر است که طول گیرایی در فشار نیز محاسبه شده و در صورت بیشتر شدن نسبت به حالت کششی، ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.
رابین صدیق پور 18:03 سه شنبه 4 مرداد 1390
8
 رابین صدیق پور
با سلام مجدد خدمت همه دوستان.
در خود آیین نامه و شرح آن، به صورت صریح دلیل استفاده از ضریب 1.3 ارائه نشده بود.
در کتاب سازه های بتن آرمه، جلد دوم، تالیف آقای دکتر داود مستوفی نژاد، صفحه 16 آمده:
"..... در حقیقت در هنگام بتن ریزی، آب و هوای موجود در بتن تا حدودی به سمت بالا حرکت کرده و ممکن است در زیر میلگردهای فوقانی که به صورت افقی قرار گرفته اند، محبوس شوند.در این حالت بتن و نیز مقاومت پیوستگی بین میلگرد و بتن در زیر میلگرد، تضعیف می شوند. ..." و در ادامه ضریب 1.3 را برای میلگردهای افقی که 300 میلیمتر یا بیشتر در زیر آنها بتن تازه قرار می گیرد، معرفی می کند.
محمد صفاری 09:07 چهارشنبه 5 مرداد 1390
4
 محمد صفاری
به نظر من جواب آقای مهندس امینی و مهندس صدبق پور کاملاً صحیح می باشد زیرا دلیل overlap در سوال مطرح شده است نه محاسبات آن.
و آقای مهندس صاحب جم بیشتر به بخش محاسبات و طراحی overlap پرداخته است.
محمد صفاری 09:16 چهارشنبه 5 مرداد 1390
2
 محمد صفاری
جناب آقای مهندس نادری تشکر از سوال بسیار جالبتان
محسن امینی 10:06 چهارشنبه 5 مرداد 1390
6
 محسن امینی
رفت و برگشتی بودن زلزله ارتباطی به یکسان بودن آرماتور یکنواخت و تقویتی فوقانی و تحتانی ندارد چرا که زلزله در ترکیب با سایر بارها بکار می‌رود از جمله بار زنده و مرده که این‌ها از جنس استاتیکی بوده و رفت و برگشتی نیستند. لذا به کشش افتادن سطوح بالا و پایین دلیل بر یکسان بودن نیروهای وارده به تارهای فوقانی و تحتانی نمی‌باشد. در خصوص طول گیرایی و ارتباط مستقیم آن با طول اورلپ مجددا دوستان عزیز را به بندهای پیش‌گفته آیین‌نامه ارجاع می‌دهم. لذا طول اورلپ کاملا مرتبط و وابسته به طول گیرایی می‌باشد.
حیات اله نادری 10:25 چهارشنبه 5 مرداد 1390
5
 حیات اله نادری
با سلام
جناب آقای مهندس صاحب جم
بسیار تشکر از نظرات جنابعالی.
من فکر میکنم معنی و مفهوم سوال مشخص باشد چرا که دو دوست دیگرمان آقایان مهندس صدیق پور و مهندس امینی بطور واضح به آن اشاره نموده اند.اگر مفهوم سوال معلوم نبود آنان هم به سوال طرح شده جواب درستی نمیدادند.مجدد اشاره میکنم ( دلیل ) مطرح است نه بخش طراحی آن که جنابعالی نیز اشاره ای در نظرات آخر خود به آن نموده اید.
بهر حال بسیار ممنون از اطلاعاتی مهم که در اختیار من و دیگران قرار دادین.
حیات اله نادری 10:26 چهارشنبه 5 مرداد 1390
2
 حیات اله نادری
ممنون از نظر شما جناب آقای مهندس صفاری
محسن امینی 13:41 چهارشنبه 5 مرداد 1390
6
 محسن امینی
"طول گیرایی میلگرد کششی ردیف بالا بیشتر از طول گیرایی میلگرد کششی ردیف پایین است." " اورلپ کششی همواره بزرگتر از اورلپ فشاری است." (نقل به مضمون) این جملات کاملا صحیح می‌باشند.
جواد قایمی کرمانی 19:17 چهارشنبه 5 مرداد 1390
6
 جواد قایمی کرمانی
به عنوان مستمع از بحث شما دوستان استفاده کردم.در نهایت توضیحات مهندس صاحب جمع قابل تامل بود.
حیات اله نادری 20:53 چهارشنبه 5 مرداد 1390
2
 حیات اله نادری
ممنون از توضیحاتتون
حیات اله نادری 21:36 چهارشنبه 5 مرداد 1390
5
 حیات اله نادری
ممنون از همه دوستان که در این بعث شرکت نمودند.
مخوصا مهندسان صدیق پور ، امینی و صاحب جم
حمید رضا تربتی 08:38 پنجشنبه 6 مرداد 1390
6
 حمید رضا تربتی
با سلام و احترام خدمت تمامی دوستان ارجمند . این مسئله به 2 دلیل در محاسبات طول گیرائی لحاظ میشود 1/ اینکه همانطور که اشاره شد میلگرد تحتانی تحت وزن بتن فوقانی قرار گرفته و اصتکاک بیشتری را تحمل میکند 2/ پس از بتن ریزی بتن دچار افت و خزش شده و تحت اثر جمع شدگی .بتن زیر میلگردها از میلگرد جدا میشوند و سطح اصتکاکی را کم میکنند . در میلگردهای تحتانی به علت وزن بتن بالای آن میلگرد مجددا این گپ یا فاصله را پر میکند و سطح اصتکاکی خود را افزایش میده که این عمل در مورد میلگرد فوقانی بعلت وزن کم بتن روی آن بوجود نمی آید .
عسگر عبداللهی 23:23 پنجشنبه 6 مرداد 1390
5
 عسگر عبداللهی
سلام
بس با این وضعیت اورلب معنیش فرق خواهد کرد
سری به دیکشنری بزنید